TAJNE SKIDANJA SALA SA STOMAKA

TECHNOGYM_INTERNI8540
Neko bi se ponadao da ovakve stvari ne bi trebalo da budu neka tajna više, ali količina dezinformacija koje srećem ovih dana je zpanjujuć. Dakle, hajde da proćaskamo kako da postignete nedostižan “six pack” ili super seksi ravan stomak.
Kao prvo, da rasteramo neka stara veoma pogrešna shvatanja:
  1. Ne postoji hrana koja topi samo masti sa stomaka ili vežbe koje su usmerene samo na trbušnjake.
  2. Tbušnjaci se prave u kuhinji. Napola tačno. Da, ishrana je važna, ali ono što krije te sinusne abdominalne mišiće je potkožna mast. Dakle da bi videli vaš ravan stomak, morate da sagorite masti, a vežbanje je najbolji način da to postignete.

Drugo, govorći o topljenju (spaljivanju) masti, hajde da pogledamo najefektinje strategije da uradimo to:

    1. Pošto ne možemo da smanjimo masti samo sa stomaka, jedini način da dobijete ravne trbušnjake je da sagorevate masti u celini. Iz ovog razloga, HIIT(High Intensity Interval Training )treninzi, vežbe koje rade više mišićnih grupa u isto vreme, kao i podizanje težina su zapravo najefikasnija fitnes strategija koja će vam napraviti pločice na stomaku. Sati kardio treninga i brdo tbušnjaka jednostavno nisu put do cilja.
    1. Sada, kada znamo da ne postoji hrana koja targetira sagorevanje masti sa stomaka, ipak postiji odredjena hrana koja podstiče proizvodnju odredjenih hormona koji pokreću vaše telo da skladišti više masti na vašem stomaku. Dva najznačajnija su kortizol i insulin. Dakle, pobrinite se da preradjen šećer, rafinirano brašno, sadržaj natrijuma i alkohol konzumirate u minimalnim količinama, da bi mogli da sagorite sve kolačiće sa stomaka.
  1. Pijte vodu. Suprotno drugim popularnim zabludama ne postoji tačna količina vode koju treba da konzumirate. Svako ima drugačije potrebe na osnovu genetike, nivoa aktivnosti, okruženja u kojem žive, itd... Ključ je piti vodu sve dok vam urin ne izgleda kao limunada. Ako ima boju soka od jabuke, nastavite da pijete. Razlog ovome je što hidratacija može povećati metabolizam masti za 3%.
  2. Jedite hranu bogatu vitaminom C. Citrus i bobice imaju naravno visok nivo ovog vitamina. To je zato što se smatra da vitamin C može pomoći u sprečavanju proizvodnje kortizola.